Crafting a superior barrel requires relentless commitment to superior quality.
A VEVŐI IGÉNYNEK LEGMEGFELELŐBB HORDÓHOZ VEZETŐ ÚT
Történelem során, a borászok generációi vásároltak a kádároktól hordókat. Kezdetben a hordókat csak a bor szállítására és tárolására használták. Később, ahogy a borászok megtapasztalták, hogy a hordók pozitívan befolyásolhatják a bor minőségét, kezdték kitüntetett figyelemben részesíteni a tölgyet azon fizikai és kémiai tulajdonságai miatt, amik a bor minőségét javítják.
RÖNKVÁSÁRLÁS
A Trust hordókat kizárólag Magyarország vegyes erdeiből származó tölgyből készítjük. Csak a két, hordókészítésre leginkább alkalmas tölgyet használjuk, a Quercus Petraea-t és a Quercus Roburt. Ezek ugyanazok a fafajok, mint amik 1400 km-re nyugatra, Franciaország erdeiben nőnek.
Tovább...
HASÍTOTT FA
A Trust magyar hordói kizárólag hasított dongából készülnek. Ez a nélkülözhetetlen lépés azzal kezdődik, hogy a rönköt megfelelő hosszúságú darabokra vágjuk, aztán ezeket a darabokat egy ék segítségével a szál mentén elhasítjuk.
Tovább...
ÉRLELÉS
A dongák két-három évig szabad levegőn száradnak, érlelődnek. Ennek során a szél, a nap és az eső hatására kimosódnak a zöld, nyers tanninok, észterek.
Tovább...
ESŐZTETŐ ÖNTÖZÉS
A megfelelő érlelés érdekében folyamatosan figyelemmel kísérjük az időjárást és a dongák nedvességtartalmát.
Tovább...
HORDÓKÉSZÍTÉS
A Trust hordó minden egyes összetevőjének alapos vizsgálata kulcsfontossággal bír a hordó készítés szempontjából.
Tovább...
ELŐMELEGÍTÉS - ÖSSZEHÚZÁS
Ennek a lépésnek a segítségével alakítjuk ki a hordó végleges formáját.
Tovább...
PÖRKÖLÉS
A pörkölési folyamat hossza és intenzitása befolyásolja az aromákat és ízeket, amiket a hordó hozzáad a borhoz.
Tovább...
BEFEJEZÉS
Az abroncshúzók, célgépek, valamint a sok-sok kézi munka révén nyeri el a hordó a végső formáját.
Tovább...